KONTORSSTÄDNING: ILLALUKTANDE DISKMASKIN

Ingenting är mer irriterande än en illaluktande diskmaskin. Speciellt när doften sprids över hela rummet. Av den anledningen erbjuder vi nödtjänst dygnet runt. Naturligtvis kan du förhindra en illaluktande diskmaskin, men den viktigaste frågan är: hur löser du detta? I den här bloggen vill vi berätta hur du kan förhindra en illaluktande diskmaskin och vad du kan göra bäst för att bli av med dålig lukt.

Rengör med bakpulver

Luktar din diskmaskin? Först bör du göra din diskmaskin luktfri med bakpulver. Se till att det inte finns några rätter! Lägg till en generös tesked bakpulver till diskmedelshållaren, där du normalt lägger en diskmedelspatron. Slå på diskmaskinen, på det mest intensiva programmet.
När programmet är slut kommer du omedelbart att märka att diskmaskinen är obefläckad! Ett tips som vi vill ge: använd inte mer än en tesked, annars kan agenten bita i maskinens plast och i gummikanten.

Motverka dålig lukt med citronsaft

Är diskmaskinen ren men har den dåliga lukten ännu inte försvunnit? Vi har också ett praktiskt tips för det. Strö några droppar citronsaft i diskmaskinen. Detta kan göras med eller utan disk i maskinen.
Är lukten fortfarande inte borta?

Skölj diskarna väl

Diskmaskinen blir smutsig med matrester kvar i maskinen. Det är därför bra att skölja smulor, rester och såser i förväg från tallrikarna. Detta håller inte bara lukten borta utan förhindrar även ett stopp i diskmaskinen

Håll delarna rena

Så mycket smuts går genom din diskmaskin. Det orsakar ofta dålig lukt och andra problem, varför det är mycket viktigt att rengöra olika delar regelbundet, som dörrförslutningar, filter och sprutarmar. Allt förblir färskt och diskarna är alltid hygieniskt rena!
Hjälper inte dessa tips och är det ett mer komplicerat problem?
Vänligen kontakta oss; som ditt städföretag i Malmö, vi är specialiserade på kontorsstädning och kan enkelt fixa din diskmaskin. Tack vare många års erfarenhet kan vi avhjälpa även de mest envisa dofterna.