KONTORSSTÄDNING: VIKTIGASTE PLATSERNA

En arbetsplats är en verklig bakteriekälla. Det vimlar! Från kylskåpet i köket till tangentbordet på skrivbord kryper små bakterier runt. I den här bloggen berättar vi vilka tio platser på kontoret som omedelbart behöver en städning.

DISKMASKINEN

Tvättstället faller under kategorin osanitär på nästan alla kontor. Köket är platsen där kollegor träffas och pratar. Men det är också platsen där smutsiga rätter samlas in. Som ett resultat är det inte heller den renaste platsen på kontoret.

KYLSKÅP

Tack vare ett delat kylskåp kan alla på kontoret njuta av mat eller kalla drycker med sig. Men dessa livsmedel gör också kylskåpet till en bakteriekälla. Precis som hemma. Glöm därför inte att kylskåpet måste rengöras inuti. Mycket hygienisk!

MIKROVÅGSUGN

En mikrovågsugn är oumbärlig även i ett mindre företag. Endast resterna finns regelbundet kvar på insidan. Detsamma gäller här som med kylskåpet: rengör det inuti. Om detta inte händer är denna plats också hem för bakterier.

MUGGAR

Det finns favoritmuggar på kontoret. Dessa muggar stannar på skrivbordet och går inte i diskmaskinen så ofta. Klar för användning nästa dag, men inte exakt hygienisk. Och nej, sköljning med varmt vatten gör det verkligen inte tillräckligt rent.

SKRIVBORD

Anställda tillbringar större delen av sin tid bakom ett skrivbord. Långt nog att krossa den här platsen. Även om det inte finns massa smulor och skräp på skrivbordet så utsätts det under dagen för saker som ger ifrån sig bakterier. Anledning tillräckligt för att det ska rengöras regelbundet.

TANGENTBORD OCH DATORMUS

Tangentbord och datormöss sprider bakterier. Damm och smulor kommer in i det och handen på dina händer håller bakterierna närvarande. Ett tips är att hålla speciella torkdukar redo. På så sätt håller du din arbetsplats så ren som möjligt.

TELEFONER

Telefoner på kontoret är ett annat exempel på en plats där bakterier samlas. Anställda håller dem för öronen och delar ofta dem med sina kollegor. Du skulle helst inte tänka på det för mycket, men du kan föreställa dig att det inte är exakt hygieniskt. Vi tar med det under vår kontorsstädning!

KOPIATOR

Alla är upptagna och måste regelbundet skriva ut de papper de behöver. Knapparna berörs dagligen av olika kollegor. Det är därför inga goda tankar att den här enheten hoppas över med rengöring.

DÖRRHANDTAG

Dörrhandtag berörs oftast på kontoret. Du har antagligen hört att dörrhandtag innehåller fler bakterier än en toalettsits. Tyvärr är detta inte en myt. Det är extra viktigt att du också tar detta med dig under rengöringen.

PENNOR

Sist men inte minst: pennor. Även om arbetet blir allt mer digitalt på kontor är pennor fortfarande nödvändiga. Folk tuggar omedvetet pennor på arbetet och överför dem också från kollega till kollega. Att rengöra pennor är kanske inte en effektiv uppgift, men att ersätta dem regelbundet sparar mycket!

Nu när du vet de smutsigaste platserna på kontoret, oroa dig inte. Det handlar om att vidta åtgärder! Letar du efter ett städföretag i Malmö så är vi erfarna när det kommer till kontorsstädning? Vi är tillgängliga dygnet runt för alla företag. Vi strävar alltid efter kvalitet med bästa service. Och för att inte glömma: vi gör allt rent.