Planera kontorsstädningen

Håll ditt kontor rent genom att förutse förändringar

Vi börjar med att fokusera på en proaktiv kontra reaktiv mentalitet. När du till exempel bjuder in gäster till en spelkväll, vänta inte på att gästerna kommer och kontrollera sedan om du har tillräckligt med snacks och drycker.

Var snarare proaktiv och förbered dig på att antalet personer i ditt hem ökar. Detta betyder att det krävs lite proaktiv planering! Du vill inte vara reaktiv och vänta på att din fest börjar för att sedan komma på vad som hade behövts.

För att hålla ditt kontor rent är det lika viktigt att undvika ett reaktivt tillstånd

Många faktorer kommer att påverka ett kontors renlighet. Lite planering kan göra mycket för att upprätthålla ett rent kontor. Här är några idéer som kan hjälpa dig att ligga ett steg före.

Väder- och fotgängare

Många företag ser en ökning av antalet fotgängare vid förutsägbara tider på året. Till exempel ger den varma våren en armé av fotgängare! Detta leder ofta till att skräp förs in i dina lokaler från utsidan. Dessutom ger väderförändringen ofta anställda drivkraft för fler raster utomhus.

Även detta resulterar då i att fler kommer att ta sig utifrån och in i lokalerna. Det är därför viktigt att planera dessa förändringar proaktivt. Här är några sätt som kan hjälpa:

Öka din andelen golvstädning på vintern

Öka din städares schema. Lägg till exempel till lördagsstädning under vårsäsongen
Vintern kan ge ett antal nya utmaningar. Gator och trottoarer är ofta täckta med salt. Detta kommer att ta sig in i dina lokaler och det kan leda till vissa problem. Det kan till och med skapa en farlig risk för att halka. Förbered dig för vintersäsongen genom att anpassa din golvrengöringsrutin.

Moppar du golvet i lobbyn två gånger i veckan? Det kan vara bäst att öka denna rotation när vintern börjar komma. Det kan också vara bra att någon gång i veckan skrubba stora hårda golv om det är mycket folk som rör sig där.

Förkylning och influensasäsong

Varje år får tusentals människor förkylningar och får den fruktade influensan. Många av dessa människor kommer in på kontor och ta med sig dessa smittsamma bakterier. Vad kan man göra för att förbereda sig för det?

Det är av yttersta vikt att ha rätt tvättmedel och rätt rengöringsrotation.

Det finns många typer av tvättmedel, men inte alla är utformade för att hantera förkylnings- och influensabakterier. Se till att du har rätt desinfektionsmedel, men se också till att de används korrekt. Områden som lobby, toaletter, matsalar, dörrhandtag och liknande måste desinficeras konsekvent. Vi som företag inom kontorsstädning i Malmö är experter på vilka rengöringsmedel som ska användas och hjälper dig hjärna med det.

Dessutom är god kontorsmiljöhygien en viktig faktor för att minska spridningen av bakterier. Därför bör du överväga att utbilda personal på följande sätt:

Regelbunden och noggrann handtvätt.
Desinficera delade kontorsartiklar och utrustning.
Förvara desinfektionsservetter på kontoret och på toaletter.
Uppmuntra sjuka anställda att stanna hemma och för att inte sprida bakterier!