Rengöring av parkettgolv, så gör du det!

Ett trägolv är inte särskilt motståndskraftigt mot fukt eller vatten och temperaturförändringar. Men naturligtvis skulle du vilja rengöra golvet någon gång. Hur gör du det då? I den här bloggen berättar vi hur du rengör ett parkettgolv.

Tips för rengöring av parkettgolv

Rengöring av trägolv kräver ett annat tillvägagångssätt. Trä tål inte fukt eller temperaturförändringar särskilt bra. Med ett PVC-golv är det inte en katastrof om du tappar ett glas vatten, du kan torka upp det (eller inte). Det kommer inte att suga ner i golvet eller lämna fula märken. Detta är fallet med parkettgolv, så det är alltid bättre att vara snabb om fuktighet hamnar på golvet. Nu hör vi dig tänka: om ett trägolv inte får bli blött, hur kan jag någonsin rengöra golvet med tvålvatten? Det är vad vi ska berätta för dig nu!

Lite vatten, mycket ventilation!

Du kan torka ett trägolv med lite vatten och inte för varmt vatten. Använd ljummet vatten och vrid moppen mycket bra. Du behöver bara använda lite tvättmedel. Välj ett rengöringsmedel som är särskilt utformat för trä. Detta ger träet en djup näring, förutom att det har en rengöringsfunktion. Öppna några fönster tillsammans för att säkerställa god ventilation. Detta gör att golvet torkar snabbt och träet förblir vått så kort tid som möjligt.

Speciellt rengöringsmedel för parkettgolv

Du behöver ett milt rengöringsmedel för att rengöra parkettgolvet. En vanlig universalrengöringsmedel är alldeles för stark, det kan påverka träytan. Naturligtvis vill du undvika det. Många väljer fortfarande ett allmänt rengöringsmedel, eftersom det är billigt och för att de tycker att det är riktigt rent. Men för mycket koncentration av tvål eller parfym kan ha motsatt effekt på naturliga material, vilket gör golvet mindre vackert på lång sikt. Med närande golvtvål kan du rengöra träet på ett säkert sätt. Men även här gäller: vrid ut moppen väl och använd ljummet vatten. Du kan eventuellt torka golvet med en hydrofil trasa.

Behöver du professionell hjälp för din kontorsrengöring? Vi utför kontorsrengöringar i hela Malmö och hjälper dig gärna, kontakta oss för gratis konsultation och offert!