Städning av kontorsköket

Renlighet är särskilt viktigt i köket, vare sig det är hemma eller på kontoret. Vi kan fatta våra egna beslut om köksstädningen hemma, men i företagsköket förlitar vi oss på att chefen ser till att renligheten är ett faktum. Anställ ett städföretag i Malmö för städningen av köket på ditt kontor.

Vilka hälsorisker kan företagets kök utgöra?

Tyvärr är det känt att inte alla stannar hemma om de skulle råka ut för sjukdom. ”Det är inte så illa, jag är bara lite förkyld,” och av en pliktkänsla föredrar de att arbeta istället för att stanna hemma och återhämta sig. En mängd olika bakterier befinner sig med största sannolikhet i köket, eftersom det är platsen där kollegor möts för att äta, prata och ta en kaffe. Det är i drift hela dagen, alla möjliga människor kommer och går i det. Massvis med bakterier samlas på de ytor där du kommer sitta och äta din mat eller kanske ta en kopp kaffe. Detta går såklart att motverka!

Så vad gör du för att minska risken för ett ohygieniskt kök på ditt kontor?

Det bästa av allt är att chefen överlämnar matsalsstädningen till en professionell städtjänst i Malmö. Städföretaget, som redan tar hand om din kontorsstädning i Malmö, kommer vanligtvis också att erbjuda en städning av köket. Detta är inte ett område där du bör strama åt din budget på, inkludera även detta område i din kontorsstädning.

Vilket arbete ska detta göra för ett perfekt rent kök?

Alla arbetsytor, bord och köksskåp ska rengöras noggrant. Matrester finns ofta på dessa ytor, och det är dessa ytor som varenda dag berörs av alla möjliga, så särskild uppmärksamhet bör ägnas åt deras renlighet. Köksapparaterna ska också rengöras noggrant. Ett bra städföretag tar hand om städningen av kylskåp och diskmaskiner, eftersom de flesta resterna lurar i dessa enheter vilket kan resultera i mögelbildning. Soptunnorna bör naturligtvis tömmas och rengöras varje dag, eftersom många bakterier samlas i dem. Så du har säkerheten att köket som används av alla är riktigt rent.